Om oss

Aktuellt:

Helgkurs i Arvika den 10-11 februari 2017. Anmälan senast 1 februari

via mail eller använd kontaktformuläret. Läs mer på sidan Alexanderstudion.

 

Kontakt:

alexanderteknik@

alexanderstudion.se

tel 0730784412 eller

0722336760

 

 

 

Alexanderteknik-Alexanderstudion

Anna och Joachim Åkerlind i Arvika Värmland

Undervisning i Alexanderteknik i Värmland med omnejd

 

I Alexanderstudion undervisar vi båda tillsammans på kurser eller Du kan välja enskilda lektioner med en av oss eller växla mellan oss.

Lärare i F. M. Alexanderteknik har genomgått en treårig internationellt godkänd utbildning.

Anna Åkerlind

 

Anna Lennartsson Åkerlind är utbildad violinist på Ingesunds folkhögskolas musiklinje, Konservatoriet i Oslo och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, där hon tog diplomexamen 1996. Därefter följde utbildning till Suzukilärare på det Danske SuzukiInstitut.

Hon är utbildad til Alexandertekniklärare på F.M. Alexanderskolen i Köpenhamn 1997 - 2000, och har även studerat för Marjory Barlow och Peter och Elinor Ribbeaux i London. Vid sidan av jobb som violinist har hon undervisat i Alexanderteknik sedan 1999, bl.a. på musikskolor och MGK i Danmark och sedan 2007 på Ingesunds musikhögskola i Arvika, som är en del av Karlstads Universitet (KAU). Hon säger om Alexandertekniken: Det var en tillfällighet att jag började med tekniken, jag trodde som så många andra att jag inte behövde den. Att den bara var för folk med problem. Men det är just det, att du inte vet om dina ovanor, att de har blivit en så stor del av dig själv att de är dig själv och du tror att det är sådan du är. När du lärt dig använda tekniken och upptäcker vilken stor potential som finns innanför vanornas skal, hur mycket du kan förändra dig själv, både psykiskt och fysiskt, om du har ont någonstans, din kondition, vad du kan prestera, din press och stresstålighet. Jag vill nog påstå att Alexanders upptäckt är bland mänsklighetens viktigaste, det är synd att så förhållandevis få har fått möjlighet att erfara det.

 

 

 

 

 

 

 

Joachim Åkerlind är utbildad klarinettist vid Ingesunds Folkhögskolas Musiklinje, Malmö Musikhögskola och Konservatoriet i Nice. Han är specialiserad på Historiska klarinetter från barock till tidig romantik. Han gick på Alexanderskolan i Köpenhamn 2004-2007 och har tillsammans med Anna gett sommarkurser och andra kurser, bl.a. på Ingesund och Gejerskolan, ABF Värmland m.fl.

 

 

 

Joachim Åkerlind