Alexanderstudion - om oss- Kursupplägg och priser


Alexanderteknik-Alexanderstudion

 Anna och Joachim Åkerlind i Arvika, Värmland

Undervisning i Alexanderteknik i Värmland med omnejd


Aktuellt:

Kurs i Arvika den 21-22 september 2019. Anmälan senast 17 september

via mail eller använd kontaktformuläret. Läs mer  på sidan Alexanderstudion.

Kontakt:

alexanderteknik@

alexanderstudion.se

tel 0730784412 eller

0722336760


Helgkursen 21-22/9 kommer vara  lördag kl 13-17 och söndag 11-14. Eventuell justering av tiderna kan förekomma.

Pris/person: 800 kr/ helg. Det är möjligt att komma en av dagarna till reducerat pris. Ytterligare information fås vid anmälan. Anmälan via kontaktformuläret.
 
 
 

Joachim Åkerlind är utbildad klarinettist vid Ingesunds Folkhögskolas Musiklinje, Malmö Musikhögskola och Konservatoriet i Nice. Han är specialiserad på Historiska klarinetter från barock till tidig romantik. Han gick på Alexanderskolan i Köpenhamn 2004-2007 och har tillsammans med Anna gett sommarkurser och andra kurser, bl.a. på Ingesund och Gejerskolan, ABF Värmland m.fl.


Alexanderstudion


Bedriver undervisning i Alexanderteknik som enskilda lektioner eller flerdagars kurser, workshops.


Pris för enskild lektion:

30 min 250 kr, 45 min 350 kr

10 lektioner på 40 min: 2000 kr

Pensionärs, arbetslös och studentrabatt 20-40%


Kurser med max 6 deltagare:

1-dag: 1750 kr/grupp

2-dagar: 3000 kr/grupp

3-dagar: 4000 kr/grupp


Gruppundervisning innebär individuell vägledning i grupp och gemensamma lektioner. Även en kort individuell enskild lektion.


 

I framtiden kommer Alexanderstudion att ha sin mottagning utanför Arvika i Värmland men i nuläget ges lektioner på överenskommen

plats.

Vi undervisar även på plats på företag eller hemma hos någon eller i annan lämplig lokal i Värmland, Örebro, Dalsland, Dalarnas län eller Stockholm eller Oslo, men då tillkommer resekostnader


För att boka tid eller ställa frågor, använd kontaktformuläret nedan:

I Alexanderstudion undervisar Anna och Joachim Åkerlind båda tillsammans på kurser eller så kan du välja enskilda lektioner med en av oss eller växla mellan oss.


Lärare i F. M. Alexanderteknik har genomgått en treårig internationellt godkänd utbildning.


Anna ÅkerlindAnna Lennartsson Åkerlind är utbildad violinist på Ingesunds folkhögskolas musiklinje, Konservatoriet i Oslo och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, där hon tog diplomexamen 1996. Därefter följde utbildning till Suzukilärare på det Danske SuzukiInstitut. Hon är utbildad till Alexandertekniklärare på F.M. Alexanderskolen i Köpenhamn

1997 - 2000, och har även studerat för Marjory Barlow och Peter och Elinor Ribbeaux i London. Vid sidan av jobb som violinist har hon undervisat i Alexanderteknik sedan 1999, bl.a. på musikskolor och MGK i Danmark och sedan 2007 på Ingesunds musikhögskola i Arvika, som är en del av Karlstads Universitet (KAU). Hon säger om Alexandertekniken: Det var en tillfällighet att jag började med tekniken, jag trodde som så många andra att jag inte behövde den. Att den bara var för folk med problem. Men det är just det, att du inte vet om dina ovanor, att de har blivit en så stor del av dig själv att de är dig själv och du tror att det är sådan du är. När du lärt dig använda tekniken och upptäcker vilken stor potential som finns innanför vanornas skal, hur mycket du kan förändra dig själv, både psykiskt och fysiskt, om du har ont någonstans, din kondition, vad du kan prestera, din press och stresstålighet. Jag vill nog påstå att Alexanders upptäckt är bland mänsklighetens viktigaste, det är synd att så förhållandevis få har fått möjlighet att erfara det.

Joachim Åkerlind